Wat is de Tussentijdse Toets?

Deze toets lijkt erg veel op een praktijkexamen, met een uitzondering. Je kunt niet zakken! Sterker nog, je kunt alleen maar winnen! De procedure van een TTT is hetzelfde als bij het praktijkexamen zodat je weet hoe het erop het "echte" examen aan toegaat. Hierdoor kun je jezelf beter voorbereiden zodat je minder zenuwachtig bent.

Je gaat met een CBR examinator een 'examen' rijden. Tijdens de TTT komen alle facetten aan bod welke ook voor het officiële CBR praktijkexamen gelden.Zo komt bijvoorbeeld ook het zelfstandig rijden aan bod waarin er een keus door de examinator wordt gemaakt om dit zelfstandig rijden te toetsen.

Wat levert een TTT jou op?

Indien goed afgelegd, krijg je vrijstelling voor de 'bijzondere verrichtingen' tijdens het officieel CBR rijexamen. Na je TTT bespreekt de examinator met jou en je instructeur de afgelegde route en wijst je op de punten waar jezelf nog kunt verbeteren. Weer een voordeel! Tijdens de resterende lessen kun je dan werken aan je verbeterpunten tot aan je examen. Het geeft je dus een goed inzicht op het officiële CBR examen en je slagingskans wordt vergroot!

Wanneer doe je de TTT?

Je bent niet verplicht om de TTT te doen. Wij raden het echter wel aan! In overleg met je instructeur plan je deze toets. Gewoonlijk vindt deze plaats wanneer je 2/3 van je rijopleiding hebt gehad.Voor het afleggen van deze toets dien je al wel in bezit te zijn van een geldig theoriecertificaat B!